Korisnik 10. generacije Startup inkubatora Rijeka, a ujedno i trećenagrađeni u toj pretposljednjoj generaciji, programer Matija Lukanić odlučio je pomoći lokalnim OPG-ovima i proizvođačima hrane i pića tako što je u iznimno kratkom roku razvio web stranicu KupujLokalno.hr, koja je tako postala virtualno tržište domaćih proizvoda uz mogućnost dostave. Matija je stranicu razvio bez ikakve naknade, isključivo ponukan potrebom da se u okolnostima krize podrže mali proizvođači, ali jednako tako da se time namiri i rastuća potražnja građana za prehrambenim namirnicama i njihovom dostavom.

Stranica je izrazito pregledna, intuitivna i jednostavna za pretragu i registraciju OPG-ova/proizvoda, a sadrži sve relevantne informacije koje u ovom trenutku tržište traži: kategorija proizvoda, popis OPG-ova, obrtnika i ostalih subjekata po područjima (općinama i gradovima PGŽ), njihovi kontakti, vrsta i cijena proizvoda te područje i uvjeti dostave. Stranica omogućuje samostalno unošenje proizvođača (OPG, obrtnika, ostalih subjekata), za što čak nije potrebna niti mail adresa, što olakšava digitalnu vidljivost i onima koji nemaju potrebne kompetencije.

U internet razgovoru s Matijom saznali smo što ga je potaknulo da napravi stranicu KupujLokalno.hr, koliko mu je trebalo da je pusti u promet, ali i nešto više o samom iskustvu sa Startup inkubatora.