Događanje nazvano „A danas na meniju: ERASMUS+“ održano je u organizaciji EUROPE DIRECT Rijeka i Riječke razvojne agencije Porin. U Proizvodnom parku Torpedo okupili su se korisnici Erasmus+ programa u raznim područjima te su u sljedovima predstavili svoja iskustva, zašto sudjeluju u programu, kako je to promijenilo njihov rad i kako je utjecalo na njih i druge oko njih.

Za predjelo su na panel raspravi sudjelovali ERASMUS+ i CEEPUS koordinatorica Ekonomskog fakulteta u Rijeci Petra Zaninović, knjižničarka Prometne škole Rijeka Madlen Zubović, učenik Prometne škole Rijeka Antonio Šimanić te Petra Katana, voditeljica odjela za EU projekte i međunarodnu suradnju, Ustanova za obrazovanje odraslih Dante. Panelisti su prisutnima kroz razgovor uz kavu predstavili svoja iskustva sudjelovanja u mobilnosti koje omogućava Erasmus+ program, probleme s kojima su se susreli te kako su ih riješili, a na kraju i zašto bi preporučili drugima da sudjeluju u Erasmus+ programu.

Za glavno jelo, u interaktivnom okruženju, predstavljeni su projekti financirani iz Erasmus+ programa. Projekt Mind over Metter predstavila je Zagorka Prce Veseli, direktorica Centra za tehničku kulturu Rijeka, te su prisutni sudjelovali u radionici koristeći MOM kartice kreirane u sklopu projekta.

Projekt namijenjen razvoju vještina upravljanja karijerom, Fast Track, predstavila je voditeljica projekta Ana Jerković iz Riječke razvojne agencije Porin te su prisutni kroz kviz otkrili više o svojim vještinama upravljanja karijerom.

Lucija Kero, savjetnica za mlade Grada Rijeke, predstavila je projekt Grad po mjeRI mladih i kako se mladi mogu uključiti u kreiranje aktivnosti i sadržaja koji ih zanimaju.

Kako izreka kaže „U zdravom tijelu, zdrav duh!“, da bi mogli razvijati svoje vještine, sudjelovati u raznim aktivnostima dobro je baviti se i sportom. Tako je, Iris Španjol iz Odjela za EU projekte Riječkog sportskog saveza predstavila je Erasmus+ projekte u području sporta i kako se uključiti u njih.

Kao šećer na kraju, za desert, EUROPE DIRECT Rijeka i CTK su predstavili inicijativu DiscoverEU te pokazali prisutnim mladima kako do prilike da otkriju raznolikost Europe, uče o njezinoj kulturnoj baštini i povijesti te da se druže s ljudima iz cijele Europe.

Na događanju su bili prisutni predstavnici srednjih škola, fakulteta, udruga, stručnjaka u području obrazovanja odraslih te učenici i studenti.

(Izvor: Riječka razvojna agencija porin press)

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije