Bit će to prvi njihov koncert pod novim imenom – Riječki simfonijski orkestar / Rijeka Symphony Orchestra (RSO) i prvi s novim generalnim pokroviteljem – Inom, a na programu će se naći dvije treće simfonije, Treća simfonija Luke Sorkočevića i Treća simfonija, „Eroica“ Ludwiga van Beethovena.

Ostala tri simfonijska koncerta su: „Carski koncert“  posvećen 250. obljetnici rođenja Ludwiga van Beethovena 19. lipnja, „Iz Novoga svijeta“ 2. i 3. srpnja te koncert „Adams, Šostakovič“ 31. srpnja .

Već u rujnu slijedi jedan od najznačajnijih simfonijskih projekata, izvedba Mahlerove Druge simfonije u suradnji sa Zborom i Simfonijskim orkestrom HRT-a i ukupno 200-tinjak izvođačica i izvođača, prvo u Rijeci, a odmah potom i u Zagrebu, u „Lisinskom“. Osim toga, Riječki će simfonijski orkestar pratiti svjetske operne dive Karitu Mattilu i Elinu Garanču na njihovim riječkim koncertima.

Stvaranju brenda Riječkog simfonijskog orkestra pomoći će trogodišnje generalno pokroviteljstvo INA  – Rafinerije nafte Rijeka.