Ulazimo u četvrtu sezonu druge lige, koja se sada zove Prva NL. Jedno smo veliko pitanje riješili angažiranjem novoga trenera, zadnja dva, tri tjedna intezivno smo se bavili novim trenerom, mnogi su nas nazivali, s nekolicinom smo razgovarali, trojica su bili prvoligaški, trojica su bila drugoligaški treneri.

Odlučili smo se za Juru Srzića, koji je u Dugopolju i Croatiji Zmijavci pokazao veliki talent, elkoventnost i socijalne vještine. Jure je četiri godine radio u školi Zagreba, četiri godine radio je u školi Hajduka, kao mladi 35-godišnji trener ostvario je lijepi uspjeh u Dugopolju, već tada smo saznali za njega, Croatiju Zmijavci je napustio na petom mjestu, na jesen je Croatia imala 26 bodova, kada smo mi bili prvi s 29 bodova. Vrlo smo zadovoljni dovođenjem novog trenera, napravili smo iskorak dovođenjem trenera koji nije iz Rijeke iako mislim da u Hrvatskoj ne postoji klub u prvoj i drugoj ligi, koji ovako konzenkventno vodi sportsku politiku baziranu na domaćem kadru, 80 posto igrača je iz naše regije. To ćemo i dalje održavati, i dalje ćemo afirmirati mlade i ambiciozne igrače, to je ono što je privuklo Juru, kazao je dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin.

Stadion Krimeja

Jure Srzić novi je trener Orijenta 1919, predstavljanjem novog šefa struke na Krimeji je službeno počela nova sezona

– Stupili smo u kontakt prije nekoliko dana, gospoda Koljanin i Matijaš predstavili su projekt Orijenta 1919, koji se bazira na mladim igračima, meni se to svidjelo. Predstavio sam im svoj model rada, što im se svidjelo, odmah smo postali kompatibilni, nije preostalo drugo nego prihvatiti poziv ovako ozbiljne sredine, koja će, nadam se, biti još bolja. Prvo ću uspostaviti kontakt s momčadi, koju poznajem samo kao protivnike, to želimo odraditi kroz pripreme. Cilj je da odradimo dobre pripreme, da ostvarimo dobru suradnju, da im predstavimo model rada. Želimo biti dominantni, želimo igrati kreativni nogomet, želimo biti prepoznatljivi, u svakoj ćemo utakmici ići na pobjedu, prvo moramo odraditi pripreme. Želimo promovirati mlade igrače, želimo ih predstaviti nogometnom tržištu da ostvare iskorak u karijerama, kazao je Srzić.

– Orijentu 1919 su ambicije tradicionalno visoke i realne, ove sezone želimo biti stabilni, da budemo bliže vrhu nego sredini, neće biti tragedije ako budemo nešto niže. Trener Srzić zna u koju sredinu dolazi, nema tu lutanja. Imamo opet u momčadi 80 posto igrača iz regije, opet je ostalo 80 posto igrača iz prošle sezone što je Jure odmah primjetio u subotu, kada smo razgovarali u Zadru.

Vrlo je dobro primjetio izvana da stalno održavamo istu okosnicu momčadi, opet će ostati trinaest, četrnaest igrača, a morat će otići četvorica, petorica igrača koji su manje igrali. Iz Orijenta 1919 je u zadnje dvije godine jedanaest igrača otišlo u prvu ligu.

Možda se nešto tako dogodi u prijelaznom roku, nekoliko dana pred početak priprema imamo na okupu veći dio momčadi, zaključio je Koljanin.