U sklopu Tjedna dobre dječje knjige Gradske knjižnice Rijeka u utorak, 23. travnja, s početkom u 12 sati na Zoom platformi odvijat će se razgovor s autoricom Ivanom Guljašević Kuman.

Razgovor je namijenjen predškolcima, a za sudjelovanje se potrebno prijaviti na: prijave.programi@gkri.hr

Ovo se zove biografija kreativke za djecu s velikim slovom. Baš BIOGRAFIJA! Ivana Guljašević Kuman bavi se animiranim filmom, ilustracijom i pisanjem. Autor je 26 autorskih animiranih filmova. Za njih 12 je napisala scenarij. Animirani filmovi prikazuju se na Dječjem programu HRT-a pod zajedničkim imenom Igubukine priče. Surađuje na animiranom serijalu kao ilustrator/animator Danica i prijatelji u produkciji HRT-a (scenarij K. Mažuran Jurešić, režija L. Festini Jensen), na serijalu Psst…priča! u produkciji HRT-a (urednica M. Vindakijević, režija L. Festini Jensen), te autor je animiranih priloga Nekoliko crtica o… u emisiji Školski sat (urednica S. Skender). Ilustrira knjige i slikovnice, udžbenike, priručnike, te u časopisima. Za ilustracije i tekst je više puta nagrađivana i pohvaljena (Ovca u kutiji, Lice knjige, Grigor Vitez, Mato Lovrak…).

Napisala je i ilustrirala šest slikovnica: Kako je krokodil Marko pronašao svoj dom (izdavač Školska knjiga, nagrada Ovca u kutiji i postavljena kazališna predstava u lutkarskom kazalištu Ivana Brlić Mažuranić), Čarapojedac (izdavač Autorska kuća/ Naša djeca, dvije nagrade Ovca u kutiji od stručnog i dječjeg žirija, pohvala nagrada Grigor Vitez i Lice knjige), Malo kraljevstvo (izdavač Leykam international), Čovječuljak Snovuljak, Tri strašna zmaja, Amo-tamo i Drveni neboder (izdavač Igubuka- slikovnice sa pripadajućim multimedijalnim DVD-ima), zbirku priča Zoo novosti (izdavač Igubuka, kazališna predstava u kazalištu Svarog), te romane Moja slavna prijateljica (izdavač Igubuka) – nagrada Mato Lovrak) i Neprilagođena (izdavač igubuka).

Pod svjetlima reflektora naše pažnje na ovom susretu bit će dvije najnovije Hopa, hopa konjiću i Smijuljica. U potonju svakako zavirite i kao u animirani film. Divno!

Kada?

23.04.2021.
12:00