Ožujak je već tradicionalno u Art-kinu rezerviran za Ženijalne dane – zajednički program Kino mreže koji povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena na velika platna diljem zemlje donosi izvrsne i nagrađivane filmove o snažnim ženama i njihovim izazovima u današnjem društvu.

Ovogodišnji program od 6. do 8. ožujka donosi dokumentarni film Usidjelice o Kineskinjama koje su, ne udavši se na vrijeme, izložene velikom pritisku i stigmatizaciji okoline. Film donosi rijedak dubinski pogled na živote triju fascinantnih, snažnih, modernih žena i njihovu borbu da same odrede tijek svoje budućnosti.

Slijedi američka Djevojka koja obećava, crnohumorni triler Emerald Fennell, priča o osveti naoko obične Cassie (Carey Mulligan) čiji je život obilježio traumatičan događaj iz mladosti.

Ženijalne dane u Art-kinu zaključuje poljski hit Influencerica Magnusa von Horna. Izabran u službenu selekciju Cannesa 2020. i hvaljen od kritike, film prati tri dana u životu fitness-influencerice Sylwije, nudeći uzbudljiv pogled iza kulisa te fascinantne online kulture.

Ulaznice

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više je dostupno na https://www.art-kino.org/hr/

Kada?

06.03.2021. – 08.03.2021.
17:00