U sklopu Tjedna dobre dječje knjige Gradske knjižnice Rijeka u ponedjeljak i utorak, 19. i 20 travnja, u 14 sati na Zoom platformi odvijat će se „Wiki maraton dječje književnosti: kako poboljšati vidljivost hrvatske dječje književnosti na najvećoj svjetskoj slobodnoj enciklopediji?”

Ova edukativna aktivistička radionica namijenjena je odraslima, knjižničarima, zainteresirani za rad na Wikipediji i ljubiteljima dječje književnosti. Voditelj radionice je Željko Blaće.

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti na: prijave.programi@gkri.hr

Wikipedia je svakako jedan od najvažnijih izvora informacija danas, posebno onih enciklopedijskog tipa. Zahvaljujući Željku Blaći, našem “wikimedian in residence” suradniku istražit ćemo kako je na Wikipediji prisutna dječja književnost, pokušati popuniti pojedine informacijske i sadržajne rupe, a sve u svrhu povećanja bogatstva tog toliko važnog projekta koji ove godine globalno proslavlja 20 godina, a hrvatska inačica punoljetnih 18!

Željko Blaće je medijski umjetnik i aktivist, s dugom poviješću rada u zajednici i na participativnim metodama. U svom radu se često bavi digitalnom tehnologijom, kako njenom tendencijom da nas normalizira ili diskriminira, tako i potencijalom da nas emancipira i osnaži. Od sredine 2020. surađuje s Gradskom knjižnicom Rijeka kao “wikimedijac u rezidenciji”. Kako zatrpati kvalitetnim sadržajima o dječjoj književnosti ovu najvažniju enciklopediju reći će nam i pokazati Željko.

Kada?

19.04.2021. – 20.04.2021.
14:00