U sklopu završnice programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture svake subote u travnju organiziraju se vođene ture za građane “Rijeka murala”.

U vođenoj turi Rijekom murala, u organizaciji udruge Akumulator, koja kreće ispred Exporta i obuhvaća šire područje Delte i Školjića te Križanićevu ulicu, gdje je napravljeno sedam novih murala, publika će moći saznati više o umjetnicima, radovima, ali i nekim zanimljivim anegdotama koje su se dogodile prilikom stvaranja ove ulične umjetnosti. Naime, od 2015. godine ovi su dijelovi grada oslikani nizom murala, što lokalnih, što nacionalnih, ali i međunarodno važnih umjetnika i umjetnica. Na tom se potezu počeo stvarati pravi street art kvart te je tijekom 2020. godine napravljeno 7 novih radova.

Osim što će im se pokazati ulična umjetnost, posjetitelje će se na ovoj turi upoznati i sa svim onim procesima koji dovode do realizacije jednog takvog projekta, na koje su načine odabirane teme murala, a moći će saznati i više o umjetnicima koji stoje iza njih. Također, pod vodstvom umjetnika Vladimira Tomića MOSK-a, posjetitelji će i sami imati priliku okušati se u izradi jednog murala.

Termini vođene ture Rijekom murala u trajanju od jedan i pol do dva sata, su 3., 10., 17. i 24. travnja u 10.30 sati, uz obveznu prethodnu prijavu sudionika putem obrasca, koji su prema datumima dostupni u rubrici ‘Događaji’ na rijeka2020.eu. Prva tura, 3. travnja već je popunjena.

Kada?

03.04.2021. – 24.04.2021.
10:30