Tjedan upoznavanja groblja Europe u Rijeci započinje u ponedjeljak 24. svibnja, u 18.00 sati, ispred ulaza u groblje Kozala, otvaranjem izložbe fotografija grobnih mjesta liječnika pokopanih na grobljima Kozala i Trsat, te se nastavlja edukativnom šetnjom i upoznavanjem s grobljem uz stručno vodstvo Daine Glavočić.

Ponukani temom zdravlja koju je u proteklih godinu i pol dana nametnula pandemija COVID-19 te požrtvovnosti zdravstvenih radnika koji su podnijeli veliki teret ove globalne situacije, manifestaciju je KD Kozala posvetilo liječnicima sahranjenima na riječkim grobljima.

Tjedan upoznavanja groblja Europe u Rijeci se obilježava sedmu godinu zaredom u sklopu manifestacije „Week of Discovering European Cemeteries“ s ciljem promocije groblja kao fundamentalnog dijela baštine humanosti čovječanstva, podizanje svijesti o važnosti monumentalnih groblja, njihovih urbanističkih rješenja, arhitektonskih i umjetničkih spomenika, socioloških i povijesnih činjenica vezanih uz nastanak i razvoj grobnih cjelina.

Posjet i obilazak groblja održavat će se uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Kada?

24.05.2021.
18:00