Štikla – ljetni festival jazz i improvizirane glazbe ove će se godine na plažama Igralište i Ploče na Kantridi održavati od 9. srpnja do 15. kolovoza. Tijekom ljeta, pod umjetničkim vodstvom Zorana Majstorovića, Štikla će u Rijeku će dovesti ponajbolje jazz glazbenike iz regije.

Štikla je festivalski koncertni program koji uključuje međunarodni roster bendova, te suradnju omaćih glazbenika s inozemnim kroz zajedničke nastupe i jamm sessione. Njeguje kreativnu improviziranu glazba, koja je autohtoni dio europskog glazbenog naslijeđa jer se improvizacija kao koncept koristila u europskoj glazbi stotinama godina unazad.

Glavni program su definitivno koncerti, a prateće aktivnosti će biti jamm sessioni i predstavljanja audio izdanja gostujućih međunarodnih glazbenika.

Ovogodišnje izdanje Štikle otvara se u četvrtak, 9. srpnja, ​u 21 sat na plaži Igralište, u beach baru Morski prasac s izvrsnim kvintetom “THE STERPTET” (Branko Sterpin – truba, Luka Vrbanec – sax, Carlos Fagin – klavir, Nenad Mirt – bass, Sebastian Stell – bubanj).

THE STERPTET je kvintet glazbenika okupljenih oko trubača Branka Sterpina, dugogodišnjeg člana Jazz Orkestra Hrvatske Radiotelevizije i višestrukog dobitnika nagrade “STATUS” za najboljeg hrvatskog jazz trubača. Bandleader Sterpin okupio je međunarodni sastav vrsnih glazbenika, a glazba koju izvod varira od bluesa preko jazza do funka.

Kada?

09.07.2020.
21:00

Kalendar događanja