“Krasna zemlja” nastavak je avanturističko-povijesnog romana “Krsnik”, drugi dio višestruko nagrađivane trilogije “Između orla i lava”.

Dva su mjeseca prošla otkako je Krsto od Kastva pao u mletačko zarobljeništvo i dospio na zloglasnu galiju providura Veniera. Gonjena stotinama vesala, Concordia kreće za Pulu gdje se Krsto nada konačnom raspletu svoje sudbine. Unatoč strahotama koje prožimaju njegove dane, želja da još jednom vidi svoju Mariju i otkrije zašto se u ratnom sukobu svrstala na neprijateljsku stranu daje mu snagu preživjeti do njihovog ponovnog susreta.

Što se dalje dogodilo saznat ćete kroz čitanje, a za ovaj susret važno je znati da je Ana Cerovac komparatistica, spisateljica i planinarka koja za sebe kaže da piše fantasy više nego ga objavljuje, a čita ga upola manje nego što bi trebala. Otkako je otkrila čari povijesne fantastike, usredotočila se na pisanje pustolovne trilogije Između orla i lava, zbog čega ćete je vidjeti kako luta po istarskim ruševinama, vreba poštene knjižničare ili prima neke nagrade. Njezin roman Krsnik pobijedio je na natječaju za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman, a otad je Cerovac nagrađivana i nagradom Artefakt, što za romane, što za kratku prozu, te za ESFS nagradom za online projekt Decameron 2020.