U Galeriji Juraj Klović od 28. rujna do 12. listopada bit će postavljena samostalna izložba riječkog umjetnika Željana Pavića.

Kako se navodi u najavi Jasne Rodin, boja i tekstura, grube hrapave površine impulzivne gestualnosti, ali i disciplinirani odnos površina karakteristike su radova Željana Pavića.

„Često je platno prošiveno špagom koja povezuju razderano pružajući osjećaj trajanja i dajući akcent priziva prošlosti. Znalački uklopljen u tonovima on ne nosi primat i ne nameće se (…) Izravni konceptualni dodaci u službi su kompozicije i vjerojatno kodirani imaju za autora svoje skriveno značenje. To je ponekad broj, ponekad metalni, kartonski ili platneni assamblage ili jednostavno naglasak čiste i jasne boje, narančaste, crvene ili plave s mjerom izabrane i smještene u vrlo preciznom odnosu.“, piše Jasna Rodin, mr. sc.

Organizator izložbe je Hrvatsko  društvo  likovnih  umjetnika  Rijeka, otvorenje je u utorak, 28. rujna u 20 sati.

Izložba u Galeriji Juraj Klović, Verdijeva 19 b, može se razgledati od ponedjeljka do petka od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, te subotom od 10 do 13 sati.

Posjetitelji se mole da se pridržavaju epidemioloških mjera, nose zaštitne maske, dezinficiraju ruke pri ulasku u galeriju i drže propisanu distancu 

O autoru

Željan Pavić rođen je 1952. u Rijeci. Slikarstvo je diplomirao na Pedagoškoj akademiji u Rijeci kod prof. Zdenka Balabanića. U CEKAO-u, kod prof. Mirjane Rajković u Zagrebu završava Oblikovanje predmeta od gline. Izlaže samostalno i skupno u zemlji (Rijeka, Kastav, Zagreb, Poreč, Pazin, Varaždin…) i inozemstvu. Također aktivno sudjeluje na mnogim međunarodnim likovnim kolonijama u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad dobio je više nagrada i priznanja. Član je HDLU-a Rijeka, HDLU-a u Zagrebu i Hrvatskog keramičarskog udruženja iz Varaždina Kerameikona.

Kada?

28.09.2021. – 12.10.2021.
20:00