U četvrtak, 20. svibnja, u 12.00 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16/prizemlje, održat će se predstavljanje knjige „Sjećanja na događaje iz ratne 1991. godine“ autora Damira Vrhovnika.

Knjigu će predstaviti i prisutnima se obratiti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, autor knjige Damir Vrhovnik, direktor izdavačke kuće Naklada Kvarner d.o.o. Franjo Butorac i Davorin Rudolf, redovni član HAZU, potpisnik Sporazuma o mirnom odlasku JNA iz Rijeke 1991. godine u ime Vlade RH.

Damir Vrhovnik kao saborski zastupnik aktivno je sudjelovao u zbivanjima u Rijeci ratne 1991. godine, a u knjizi iznosi svoja iskustva iz vremena neposredno prije Domovinskog rata te otvara polemiku kroz svoja sjećanja, dokumente i niz do sada nepoznatih činjenica o kriznim zbivanjima koja su se te ratne godine odvijala u Rijeci – od formiranja Vojno-operativnog štaba Policijske uprave Rijeka, preko pregovora s Jugoslavenskom armijom pa do realizacije Sporazuma o mirnom odlasku JNA iz Rijeke.

Knjigu „Sjećanja na događaje iz ratne 1991. godine“ objavila je Naklada Kvarner.

Zbog ograničenog broja posjetitelja sukladno epidemiološkim mjerama, kapacitet Vijećnice je ispunjen. Svi zainteresirani građani predstavljanje knjige moći će pratiti isključivo online, na portalu Moja Rijeka https://www.mojarijeka.hr te na YouTube kanalu Grada Rijeke, na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=NDTyJ2hPSTo

Kada?

20.05.2021.
12:00