U ponedjeljak i utorak, 7. i 8. prosinca u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku moći će se pogledati posljednja autorska predstava fizičkog kazališta Ivane Peranić pod nazivom „Pusta zemlja“. Predstava se bavi krizom moderne civilizacije i svijesti, automatizacijom društva i kidanjem veza između pojedinca i zajednice.

Nazivom i tematski predstava rezonira s „Pustom zemljom“ T. S. Eliota i koreografski pokušava osjetiti i uhvatiti sadašnji trenutak i konstelaciju ljudi koja ima mogućnost stvarati u ovom osjetljivom i kriznom trenutku. Vrlo je subjektivni i apstraktni odjek Eliotove Puste zemlje, na način da preuzima određene strukturne i tematske odrednice kao svoje metodološke postavke. To je prije svega fragmentarnost koju predstava odražava i bilježi, ali ju ne rješava, zatim vraćanje mitskim oblicima svijesti (obred, ritual, primitivna kultura) i njihovo jukstapozicioniranje s modernističkim jazom između pojedinca i zajednice, te korištenje nestiliziranog scenskoga jezika i stavljanje fokusa na koreografski izričaj koji je sirov, partikularan i autentičan.

Ulaznice po cijeni od 30,00 kn rezervirajte na www.krila.org ili mailom na info@krila.org.

Rezervacija ulaznica je obavezna zbog ograničenog broja mjesta uslijed aktualne korona krize.

Autorski tim:

Koncept i koreografija: Ivana Peranić
Glazba: Enver Krivac
Kostimografija: Tajči Čekada
Dramaturgija: Jorge Correa Bethencourt
Majstor svjetla: Gianfranco Mirizzi
Fotograf: Kristijan Vučković
Dizajn: Ana Somek
Izvođači i ko-autori: Milijana Ćulić, Sanjin Ćuška, Dino Drokan, Paulo Jugo, Mara Klanjac, Iva Magaš, Lucia Paliska.

Produkcija: Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA
Komunikacija: CROWD, obrt za marketing i dizajn
Logistička podrška: Hrvatski kulturni dom na Sušaku
Financijska podrška: Grad Rijeka i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

O autorici

Pusta zemlja novi je autorski rad Ivane Peranić, samostalne umjetnice koja se bavi profesionalnim neinstitucionalnim kazališnim javnim djelovanjem već više od 20 godina. Diplomirala je i magistrirala na The International School of Corporeal Mime u Londonu. Surađivala je s eminentnim domaćim i inozemnim izvedbenim umjetnicima, te sudjelovala na brojnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je HZSU-a i UPUH-a.

Umjetnička organizacija KRILA je laboratorij suvremenog kazališta koji promovira progresivne prakse i stvara angažirane umjetničke radove za lokalnu zajednicu i građane Rijeke te podržava profesionalce i male nezavisne europske aktere u kulturi u navedenom području.

Više informacija o predstavi dostupno je na poveznici: http://krila.org/predstava-pusta-zemlja-najava/

(Foto: press, HKD na Sušaku)

Kada?

07.12.2020. – 08.12.2020.
20:00