U okviru Festivala suvremenog plesa i novog cirkusa “Periskop” u petak, 3. rujna, u 20 h u HKD-u na Sušaku izvodi se predstava „KLOWN“ Mate Bilosnić (Zadarski plesni ansambl).

Klown je multimedijalna plesna predstava u kojoj izvođačica i autorica Matea Bilosnić utjelovljuje ulogu Klowna – meta-klauna koji propituje granicu između virtualnog i stvarnog svijeta. Kroz tekst, pjesmu, glazbu i pokret Klown adresira utjecaj društvenih mreža na mentalno zdravlje pojedinca, problematiku umjetne inteligencije i utjecaj digitalne revolucije.

Klown / Foto Nina Durdevic,,

Klown / Foto Nina Durdevic,, press materijal

Koreografija i izvedba: Matea Bilosnić
Glazba, tekst i kostim: Meteo
Dramaturgija: Hrvoje Korbar
Dizajn svjetla: Saša Fistrić
Scenografija i vizualni identitet: Naonar
Asistentica: Patricia Gospić
Produkcija: Zadarski plesni ansambl, Meteo & Monoplay 2020
Premijera: 25.08.2020.

Ulaznice

Ulaznice za predstave mogu se nabaviti na blagajni na mjestu izvedbe jedan sat prije početka svake predstave. Cijena se, ovisno o lokaciji i pripadnosti određenoj skupini kreće od 25 do 50 kuna, ili 200 kuna za festivalsku ulaznicu. Za sve programe i festivalsku ulaznicu potrebna je prethodna najava/rezervacija na mail festival.periskop@gmail.com.

Šesto izdanje festivala Periskop ove se godine u Rijeci održava od  24. kolovoza do 4. rujna i donosi šest plesnih predstava te rezidencijalni, edukativni i filmski popratni program.

Periskop – festival suvremenog plesa i novog cirkusa organizira udruga Prostor plus, a financijski podupiru Ured za kulturu Grada Rijeke te Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Hrvatski kulturni dom na Sušaku i Savez udruga Molekula podržavaju organizaciju festivala. Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne potpore Zaklade Kultura nova.

(Klown / Foto: Nina Durdevic, press materijal)

Kada?

03.09.2021.
20:00