Od petka, 15. siječnja 2021.g. u Exportu na Delti bit će postavljena izložba “Ovo je Rijeka – stotinu uspomena, jedna priča”, koja predstavlja predmete vezane uz nogometni klub Rijeka iz privatnih kolekcija Zvonimira Krpana i Mišela Budimilića.

Ovi Riječani i pasionirani navijači prikupili su više stotina memorabilija od kojih će dio biti prikazan na atraktivnoj izložbi za sve generacije, koja je dio programa Europske prijestolnice kulture i ostaje otvorena do 15. ožujka 2021.g.

Za potrebe ove izložbe kolekcionari su odabrali presjek memorabilija iz povijesti HNK Rijeke koje su dio njihove privatne kolekcije: dresove, zastavice, medalje, pehare, lopte još od 70-ih godina pa sve do danas.

Predmeti će biti kontekstualizirani u vremenu i prostoru, popraćeni tekstovima, povećanim izvornim fotografijama i novinskim tekstovima ta audio-vizualnim snimkama i projekcijama pojedinih utakmica, navijačke atmosfere i pjesama.

Osnovna ideja postavljanja izložbe  je dočarati nogometnu atmosferu i nogometni šušur.

Radno vrijeme izložbe, prijave na vođene ture i cijena ulaznice

Izložbu „Ovo je Rijeka – stotinu uspomena, jedna priča“ moguće je razgledati u radno vrijeme Exporta: četvrtkom i petkom od 15.00 do 20.00 sati te subotom i nedjeljom između 11.00 i 20.00 sati.

Usto, u subotu i nedjelju, 16. i 17. siječnja 2021.g., oba dana u 11.30 i u 16.00 sati organiziraju i prve vođene ture izložbom od strane samih kolekcionara.

Svi zainteresirani, zbog poštivanja aktualnih epidemioloških mjera, obvezni su prijaviti svoje sudjelovanje putem e-mail adrese: zvonimirkrpan@yahoo.com.

Pojedinačna cijena ulaznice za izložbu „Ovo je Rijeka – stotinu uspomena, jedna priča“ je 30 kuna. Ulaz je slobodan za djecu do 7 godina te nezaposlene i umirovljenike, uz predočenje važećih dokumenata. Djeca i mladi do 18 godina te studenti, uz predočenje važećih dokumenata, ostvaruju popust od 50% na pojedinačnu ulaznicu.

Izložba se organizira uz poštivanje svih važećih mjera i preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se posjetitelji pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

Kada?

15.01.2021. – 15.03.2021.
00:00