Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, na šetnici prema zgradi STEPRI-a, otvara se izložba ”10. godišnjica NANORI centra”.

Radi se o jednoj od izložbi koja se postavlja na vanjskim izložbenim panelima, koji su proizašli u okviru aktivnosti Kampus kreativnog tima Sveučilišta u Rijeci, nositelja inicijative susjedstva Kampus, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture.

Cilj ove izložbe, zajedničkog projekta Odjela za fiziku i Centra za mikro i nanoznanosti i tehnologije te Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci je objedinjenu kreativnost znanosti i umjetnosti približiti široj zajednici.

Na izložbi će svi zainteresirani posjetitelji moći pogledati odabrane slike nanosvijeta snimljene pretražnim elektronskim mikroskopom i njima inspirirane radove studenata Akademije.

Izložbu su osmislili doc. dr. sc. Ivana Jelovica Badovinac, prof. dr. sc. Saša Zelenika te znanstvenici i suradnici angažirani u radu Centar za mikro i nanoznanosti i tehnologije.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Kada?

03.09.2020.
11:00

Kalendar događanja