Ljetno Art-kino u dvorištu Kapucinskog samostana s večernjim projekcijama na otvorenom kreće 10. lipnja uz prikazivanje novog filma renomiranog domaćeg redatelja Dalibora Matanića, psihološke triler drame Zora, drugog dijela tzv. Trilogije Sunca, odnosno „trilogije protiv fašizma“.

„Zora“ je svjetsku je premijeru imala prošle godine na najmlađem festivalu A kategorije Black Nights Film Festivalu u Tallinnu.

Radnja filma ponovno je smještena u Dalmatinsku zagoru, no ovaj put magličasti obrisi koje ona poprima manje su konkretni od one iz Zvizdana i prizivaju apokaliptična značenja. Film prati siromašnu obitelj obilježenu tragedijom iz bliže prošlosti, čiji par čine Matija (Krešimir Mikić) i Ika (Tihana Lazović), pred koju se kao posljedica nove radikalizacije stvarnosti u njihovom kraju, koja ljude ponovo dijeli na poželjne i nepoželjne, stavlja dilema o ostanku ili odlasku iz sela.

Reprize u Ljetnom Art-kinu su:

  • pet, 11. 6. 21:30
  • uto, 15. 6. 19:15
  • sri, 16. 6. 21:30
  • pon, 21. 6. 21:30
  • ned, 27. 6. 21:30
  • pon, 28. 6. 21:30

Ulaznice

Ljetno Art-kino, koje s projekcijama u 21:30 sati kreće 10. lipnja, nalazi se u dvorištu Kapucinskog samostana u koje se ulazi kroz hodnik Art-kina. U slučaju lošeg vremena, projekcije se u istom terminu premještaju u dvoranu Art-kina.

Ulaznice za filmske projekcije u Art-kinu mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Ulaznice za filmske projekcije u Dječjoj kući mogu se kupiti putem internetske stranice ulaznice.hr, na blagajni u prizemlju Dječje kuće koja se otvara sat vremena prije početka prve projekcije i na blagajni Art-kina.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/

(Foto: Art-kino press materijal)

Kada?

10.06.2021. – 28.06.2021.
21:30