Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca otvara se u srijedu, 20. svibnja, premijerom monokomedije o životu u izolaciji “Il bonsai ha i rami corti“/ “Bonsai ima kratke grančice“, u produkciji Talijanske drame. Autori ideje i teksta su Serena Ferraiuolo i Giuseppe Nicodemo, predstavu režira Giuseppe Nicodemo, a na sceni nastupa Serena Ferraiuolo. Predstava je posvećena prijateljicama i prijateljima u Italiji.

Monodrama, odnosno lik odnosno lik Stefanije Laganini nastao je u karanteni, u dnevnom boravku, između tjeskobe i smijeha.

Kako kaže koautor i redatelj Giuseppe Nicodemo, on i njegova kolegica iz ansambla Talijanske drame, Serena Ferraiuolo, iskoristili su neplanirano slobodno vrijeme tijekom izolacije zbog koronakrize te ujedinili svoje ideje, želje, strasti, najdraže filmove i likove, iz čega se rodio lik Stefanije i njen svijet.

Stefania je zabavna žena puna energije: ona ostaje doma, brine se o svojem bonsaiju, snima tutoriale, plete, obožava fitness, dobre stare filmove i votku martini. Tog jutra, kao i mnoga druga, njezina prijateljica Rosalba dala joj je mnoge korisne savjete, a Alexia, umjetna inteligencija, radila joj je društvo. Ali nešto je, možda posebna pjesma, narušilo ravnotežu koju je bila pronašla te je iznenada bez kočnica započela pričati svoju stvarnu priču bonsaiju i nama.

„Stefania Laganini sa svojim slabostima, svojom hrabrošću i opsesivnošću, pomogla nam je da preživimo u ovom razdoblju, udaljeni od naših obitelji i naše publike. Ona nas je oživjela kao umjetnike i kao ljudska bića“, zaključuje u opisu predstave Giuseppe Nicodemo.

Predstava će biti na talijanskom jeziku uz titlovani prijevod na hrvatski.

Blagajna

Ulaznice se mogu kupiti na Blagajni od ponedjeljka do petka od 9 do 15 sati, subotom od 9  do 13 sati i sat vremena prije predstava/koncerata. Telefonski brojevi blagajne su 051/337-114 i 091-155 51 63, a e-mail blagajna@hnk-zajc.hr.

 

Foto: Dražen Šokčević

Kada?

20.05.2020.
19:30

Skip to content