Premijera monodrame „Ličnost u izgradnji” autorskog projekta glumice i redateljice Sare Blažić, održati će se ovog petka, 14. svibnja u 20 sati u OKC-u Palach.

Predstava inspirirana formom closet drame se bavi pitanjem koliko zapravo možemo vjerovati vlastitim mislima, a spoj je tri gotovo ravnopravna elementa: teksta, glazbe i pokreta. Koautori projekta su Marta Rak i Bruno Lovrenčić, koji uz Saru Blažić potpisuju režiju.

„Ličnost u izgradnji” prati glumicu Lui, baveći se prostorom između privatnog i scenskog života lika, angažirajući publiku da iz raštrkanih informacija poveže priču u cjelinu. Monodrama nastaje u trenutku, iz improvizacije, eksperimenta, vlastitih strahova i potpunog ogoljenja pred publikom.

Originalnu glazbu koja je nastala iz improvizacija na temu i sadržaj djela potpisuju riječki glazbenici Denis Razumović Razz, Rajko Ergić i Sebastijan Demark, a čini ju klasični jazz trio – saksofon, bubnjevi i kontrabas.

Pokret i koreografiju osmislila je Marta Rak, riječka suvremena plesačica i koreografkinja, koja je u predstavu uvela apstraktne elemente inspirirane svakodnevnim govorom tijela.

Vizualni identitet predstave razradio je Bruno Lovrenčić koristeći se stripovskom i film noir estetikom u dizajniranju plakata i oblikovanju rasvjete predstave.

Osim u petak, predstava će u Klubu Palach igrati i u subotu i nedjelju u 20 sati, a zbog ograničenog broja posjetitelja i pridržavanja epidemioloških mjera obavezne su rezervacije na camerarollorelse@gmail.com.

Ulaz je slobodan.

Sara Blažić diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti smjer Gluma i mediji u klasi Rade Šerbedžije i Lenke Udovički. Aktivno se bavi kazalištem i filmom, a ovo joj je prvi samostalni kazališni projekt.

Kada?

14.05.2021. – 15.05.2021.
20:00