Filmski ciklus Ljubav u doba korone svake nedjelje tijekom siječnja u Art-kino donosi ljubavne klasike za velike i male filmoljupce.

U nedjelju, 17. siječnja 2021. godine s početkom u 16 sati prikazuje se animirani film „Pepeljuga“.

Nakon smrti roditelja, život prekrasne i dobrostive Pepeljuge okreće se naopako. Odjednom siroče, ona pada pod nemilost svoje zle pomajke i njene dvije okrutne kćeri koje će učiniti sve da joj zagorčaju život pretvarajući je u svoju sluškinju. Ipak, uz pomoć dobrih prijatelja i malo čarolije, Pepeljuga uspijeva posjetiti dugoočekivani Kraljevski bal, očaravajući i samog princa koji je smjesta odluči oženiti. Ali kad odzvoni ponoć, čarolija će nestati i ostat će samo jedna staklena cipelica… Ona je jedini ključ koji vodi do sretnog kraja ove bajke.

Animirani klasik „Pepeljuga“, napravljen prema bajci Charlesa Perraulta, uz sjajnu animaciju i originalne pjesme (te malo neizostavne filmske magije), proglašen je jednim od najboljih Disneyjevih ostvarenja uopće s tri nominacije za Oscara. Zanimljivo je kako je Pepeljuga u filmu izgubila cipelicu čak tri puta, pa obratite pažnju prilikom gledanja.

Film se prikazuje na originalnom engleskom jeziku s hrvatskim podnaslovima.

Kupite ulaznice na blagajni Art-kina (otvara se svakog dana sat vremena pred početak prve projekcije) ili putem platforme https://www.ulaznice.hr/web/events/67.

Više na https://www.art-kino.org/hr/film/pepeljuga1950.

Kada?

17.01.2021.
16:00