Suita u trajanju 45 minuta, s početkom u 22.00 sata, koju izvode glazbeni sastav GRČ u pratnji glazbenika simfonijskog orkestra HNK Ivana pl. Zajca na jedinstvenoj lokaciji Riječke ribarnice.

Izvedba će biti bez publike, zbog posebno strogih mjera koje se primjenjuju na zgradu ribarnice, a prijenos uživo moći će se pratiti putem You Tube kanala Rijeka 2020.

Aranžmani i orkestracije: Zoran Majstorović.

Glazba sastava GRČ izuzetno je specifična iz mnogo razloga. Vokal njihovog frontmena Zoffa negdje je između pjeva i govora, tekstovi su u većini slučajeva mračni i socijalno angažirani, a ta kombinacija stvara jedinstvenu ekspresiju. Čvrsti zvuk baziran je na dvije distorzirane gitare, bas gitari i bubnju koji svojom simbiozom stvaraju savršenu kulisu za Zoffov glas. Bend postoji gotovo 40 godina (od 1982.) i promijenio je mnogo postava, a jedina konstanta je Zoff koji svojom upečatljivom scenskom pojavom rijetko koga u publici ostavi ravnodušnim.

Spojiti glazbu benda kao što je GRČ sa simfonijskom orkestrom zahtjevan je zadatak iz više aspekata. Zvuk GRČ-a je moćan, glasan, težak, i treba ga upotpuniti nježnijim instrumentima, kao što su npr. flauta ili violina, na način da zadrži svoju oštricu i dobije jednu dodatnu, mekšu dimenziju. U procesu orkestriranja svakako se nastoji zadržati sve ono najbolje i najzanimljivije od onoga kako te pjesme GRČ inače izvodi uživo na svojim koncertima te na to pridodati zvuk sekcije simfonijskog orkestra, prvenstveno gudača i puhača. Na koncertu će u formi suite biti izvedeno 8 pjesama GRČ-a, neke od njihovih najpoznatijih iz rane faze benda do novijih pjesama, što znači da se radi o otprilike 45 minuta kontinuirane glazbe. Ono na što je stavljen naglasak i što ostaje netaknuto je «sirovost» live izvedbe i žestoka poruka koju GRČ šalje svojom glazbom.  Članovi GRČa: vokal Zoran Štajdohar (Zoff), gitara Orijen Modrušan, gitara Igor Stevanović, bas gitara Borna Padovan, bubanj Borna Šućurović.

Kada?

24.04.2021.
22:00