Nakon odgode ovoga proljeća, u Hrvatski kulturni dom 24. rujna napokon dolazi predstava Bilježnica Robija K. Satiričkog kazališta Kerempuh. Kultna satirička kolumna uglednog pisca i novinara Viktora Ivančića, jednog od suosnivača političko-satiričkog časopisa Feral Tribune, drsko i beskompromisno udara po najosjetljivijim mjestima hrvatske stvarnosti već trideset i pet godina – i to iz vizure vječnog učenika trećega razreda, lucidnog i hinjeno naivnog Robija K.

Ova subverzivna feljtonistička forma stoga je doživjela svoju scensku inscenaciju u režiji mlade redateljice Marine Pejnović upravo u Satiričkom kazalištu Kerempuh kao jedinom žanrovski (satirički) profiliranom teatru na našim prostorima.

Prilagodba feljtona kazališnom mediju rastvorila je jedan ludistički mozaik pomaknutog i grotesknog univerzuma s nestabilnim, a ipak prepoznatljivim karakterima, razbarušenim dijalektalnim i lokalnim govorom, kao i mnogobrojnim aktualnim društveno-političkim temama koje postaju gorko smiješne kada ih se pretvori u situacije na samom rubu apsurda.

Predstava Bilježnica Robija K. kazališna je igra koja nikad do kraja ne zakoračuje u kazališnu iluziju, ne dopuštajući gledateljima da zaborave na stvarnost koja ih maljem udara po glavi – od nacionalizma i nacionalističke mitomanije, domoljubnog odgoja u ozračju vala iseljavanja iz Hrvatske, upitnih državotvornih i katoličkih svetinja, potlačenih i tlačitelja, naših i njihovih pa sve do taloga prošlosti, ratova i različitih -izama. Robi K., kao promatrač, svjedok burnih vremena i neizbježni mali zafrkant, otvara nam vrata u duhovit i okrutan svijet koji je njegov koliko je i naš.

U Bilježnici Robija K. glume Josip Brakus,  Linda Begonja, Filip Detelić, Ana Maras Harmander, Željko Königsknecht i Matija Šakoronja.

Ulaznice

Ulaznice po cijeni od 90 kn za parter i 70 kn za balkon moguće je kupiti preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) te sat vremena prije predstave na blagajni HKD-a.

Ulaznice kupljene za otkazani termin 28.3.2020. ne vrijede za novi datum! Za povrat novaca za otkazani termin, molimo gledatelje da se jave na lokaciju gdje su ulaznice kupljene.

Kada?

24.09.2020.
20:00