Kino Mediteran već tradicionalno stiže u Ljetno Art-kino, a ovog puta s Festivala mediteranskog filma Split donosi tri nagrađivane drame: Još jedan dah istanbulske redateljice Nisan Dağ, Strah Ivajla Hristova iz Sofije i Noć kraljeva zapaženog Philippea Lacôtea.

Romantična drama Strah prati Svetlu, udovicu koja je nedavno izgubila posao, u pograničnom gradiću. Jednoga dana Svetla upoznaje izbjeglicu iz Afrike koji mijenja njezin život. Film se u Ljetnom Art kinu prikazuje 4. i 30. srpnja u 21 i 30 sati.

Strah / Foto: press Art-kino

Strah / Foto: press Art-kino

Drama Još jedan dah prati mladog repera i ovisnika o jeftinim drogama (i bonsai stablima) koji živi u istanbulskim slamovima Karaçınara i njegovim ambicijama, karijeri i odnosu s DJ-icom iz ‘više klase’. Film se u Ljetnom Art kinu prikazuje 3., 20. i 31. srpnja u 21.30 sati.

Još jedan dah / Foto: press Art-kino

Još jedan dah / Foto: press Art-kino

Radnja filma Noć kraljeva koja se zbiva u Obali Bjelokosti smještena je u zloglasni zatvor zvan La Maca. Osobitost zatvora je da njime ne upravljaju čuvari već sami zatvorenici… Film se prikazuje 11. i 22. srpnja te 1. kolovoza.

Ulaznice

Ljetno Art-kino nalazi se u dvorištu Kapucinskog samostana u koje se ulazi kroz hodnik Art-kina. U slučaju lošeg vremena, projekcije se u istom terminu premještaju u dvoranu Art-kina.

Ulaznice za filmske projekcije u Art-kinu mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Ulaznice za filmske projekcije u Dječjoj kući mogu se kupiti putem internetske stranice ulaznice.hr, na blagajni u prizemlju Dječje kuće koja se otvara sat vremena prije početka prve projekcije i na blagajni Art-kina.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/

Kada?

03.07.2021. – 31.07.2021.
21:30