U petak, 21. svibnja, u 20 sati, u prostoru novonastale privremene galerije u Starom gradu (nekadašnja knjižara RiBook u Ulici Janeza Trdine 9a), otvara se izložba fotografija Karla Čargonje pod nazivom “Kad se opet vidimo?”.

Na izložbi, uz četiri serije fotografija koje su uobličene u fotoknjigu od četiri sveska „Dok smo čekali“, predstavljena je i novonastala serija „Dolar za gram ribe nije je pošteno“ koja je ujedno postala i novim sveskom fotoknjige.

Posjetitelji imaju priliku doživjeti privatno autorovo vodstvo izložbom i njegovim cjelokupnim opusom do 10. lipnja. Autor će u prostoru biti od utorka do petka od 10 do 18 sati, te vikendom od 10 do 14 sati. 

Izložba je dio umjetničkog projekta Karla Čargonje pod nazivom „Kad se opet vidimo?“, koji se od 14. svibnja do 10. lipnja održava u Rijeci u organizaciji Kreativnog kolektiva Kombinat.

Koncept programa projekta ispituje nove forme izlaganja fotografije stvarajući u prostoru privremene galerije ambijent u kojem će, uz izložbu već nastalih radova autor predstaviti proces nastajanja starih i novih radova boraveći i radeći u njemu svakodnevno tijekom trajanja projekta. Prostor tada postaje mjesto rada, a istovremeno i mjesto otvoreno za susrete i komunikaciju s posjetiteljima, za propitivanje odnosa posjetitelja s izloženim fotografijama, kao i onima u nastajanju i općenito o fotografiji kao umjetničkom izražavanju.

Projekt Kada se opet vidimo? podržala je Primorsko-goranska županija, dok je produkcija radova podržana sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

(Fotografija Karla Čargonje / Foto: Kreativni kolektiv Kombinat, press materijal)

Kada?

21.05.2021. – 10.06.2021.
20:00