Kreativni kolektiv Kombinat predstavlja umjetnički projekt fotografa Karla Čargonje pod nazivom Kada se opet vidimo? 

Projekt se sastoji od izložbe fotografija niza edukativnih događanja koja će se održavati od 21. 5. do 10. 6. 2021. godine u prostoru novonastale privremene galerije u Rijeci, u ulici Janeza Trdine 9a u Starom gradu (nekadašnja knjižara RiBook).

Koncept programa ispituje nove forme izlaganja fotografije stvarajući u privremenom prostoru galerije ambijent u kojemu će uz već nastale radove autor predstaviti proces nastajanja radova, boraveći svakodnevno u prostoru tijekom trajanja izložbe. Prostor tada postaje mjesto rada i istovremeno mjesto otvoreno za susret i komunikaciju s posjetiteljima.

Projekt Kada se opet vidimo? započinje edukativnim programom u formi radionice suvremene fotografije i izrade fotografske knjige koja se održava od 14. 5. do 10. 6. dva puta tjedno tijekom trajanja projekta, također u prostoru privremene galerije. Voditelj radionice je fotograf i autor projekta Karlo Čargonja. Nakon završetka radionice radovi polaznika predstavit će se 10.6. Prijave na radionicu vrše se svakodnevno. Zainteresirani se mogu prijaviti na adresu karlocargonja@gmail.com uz uvjet da pošalju tri svoje fotografije. Mjesta ima za 10 polaznika. U prilogu se nalaze detaljne informacije o radionici.

Uz radionicu, program nudi artist talk s umjetnicom Yanxian Zhao (24. 5.), panel diskusiju Saše Kralja i Karla Čargonje (8. 6.), večer prezentacije čaja s planine Wuji u suradnji s Wondering art tea akademije (27. 5.) te Razgovore o fotografiji, već poznatih neformalnih susreta i razgovora (3. 6.)

Svi programi su besplatni i održavaju se poštujući epidemiološke mjere.

Projekt Kada se opet vidimo? podržala je  Primorsko-goranska županija, a produkcija fotografija podržana je od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

(Foto: Kreativni kolektiv Kombinat, press materijal)