Izložba učeničkih radova Učeničkog doma Podmurvice „Rijeka grad koji teče“ postavlja se u Galeriji Principi od 4. do 8. svibnja.

Izložba obuhvaća 30 fotografija te nekoliko likovnih i keramičkih uradaka učenika, a rezultat je rada učenika foto, likovne i keramičke skupine koje se organiziraju već niz godina u sklopu preventivnih i izbornih programa aktivnog provođenja slobodnog vremena u Domu.

Tema izložbe, i osnovna motivacija za nastanak radova, jest grad Rijeka, grad koji su naši učenici izabrali za svoje srednjoškolsko obrazovanje zbog mnogih mogućnosti koje pruža.

Učenički radovi nastoje prikazati njihove refleksije, kaleidoskop njihovih emocija vezanih uz detalje koje nalaze u gradu, a koji bilježe njihove buduće uspomene na grad.

Izložbu će otvoriti ravnateljica Doma Ljiljana Kencel, prof. te stručna suradnica pedagoginja Olivia Vukić, dipl. ped.- prof., voditeljica foto skupine i preventivnih programa.

Otvorenje izložbe je u utorak, 4. svibnja u 12 sati, ispred Galerije Principij, uz poštivanje epidemioloških mjera. 

Voditeljice skupina izbornih programa tijekom kojih su stvarani učenički radovi su pedagoginja Olivia Vukić (foto), odgajateljice Dijana Janković (likovna i dizajnerska) i Maja Dinić (keramička), uz vanjsku suradnicu Ivanku Crnić, a asistentica u organizaciji izložbe je Marina Vrđuka Beleš, pedagoginja pripravnica.

Izložba se može razgledati od 3. do 8. svibnja u radno vrijeme Galerije Principij od 10 do 13 te od 17 do 19 sati.

Kada?

04.05.2021. – 08.05.2021.
12:00