U Galeriji Juraj Klović od 26. siječnja do 9. veljače moći će se pogledati izložba radova osmero novoprimljenih članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), podružnice Rijeka.

Riječ je o radovima Ivane Butković, Kristine Čehulić, Carry Lee Hent, Elvisa Krstulovića, Nine Lekić, Nicol Načinović, Vedrana Ružića i Nevene Živić.

HDLU Rijeka svake godine prima nove umjetnike u svoje članstvo, a u 2020. godini zamolbe za prijem predalo im je 13 kandidata. Komisija za odabir sastojala se od vrsnih riječkih umjetnika, članova Umjetničkog savjeta: Zdravka Milića, Dražena Filipovića Pegle i Silvije Đolonga, kao i od povjesničara umjetnosti, posebno angažiranih za tu svrhu, Vilme Bartolić i Borisa Tomana.

Pri odabiru radova za izložbu, već tradicionalnu HDLU-ovu manifestaciju, poštovala se različitost izlagača te su odabrana djela putem kojih su se umjetnici i aplicirali na natječaj. Svaki umjetnik predstavljen je s nekoliko radova koji daju uvid u njegovo stvaralaštvo.

„Primjećujemo da su to većinom mladi autori sa završenom riječkom Akademijom primijenjenih umjetnosti koji su već imali izložbe te se aktivno bave likovnošću. Članstvo u Udruzi daje potvrdu njihove umjetničke kvalitete. Udruga im pruža profesionalnu podršku kako bi što jednostavnije i uspješnije našli svoj put u svijet likovnosti“, navode iz riječkog HDLU-a u najavi izložbe.

Izložba u Galeriji Juraj Klović (Verdijeva 19 b) može se pogledati od ponedjeljka do petka od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Kada?

26.01.2021. – 06.02.2021.
17:00