U ponedjeljak, 19. listopada, u 11.00 sati, na postamentima na Korzu (ispred zgrade Grada Rijeke, Korzo 16) održat će se otvorenje izložbe Dragutin Kiš-akvareli i parkovi.

Riječ je o retrospektivnoj izložbi koja predstavlja stručni i slikarski opus Dragutina Kiša, jednog od prvih pejzažnih arhitekata u Hrvatskoj, a koju prati  istoimena monografija.

Otvorenju izložbe prisustvovat će gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, pročelnik Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke Srđan Škunca i ravnateljica Direkcije za gospodarenje zemljištem Grada Rijeke Gabrijela Kiš Jerčinović, organizatorica izložbe.

Istovremeno s postavljanjem izložbe Dragutin Kiš-akvareli i parkovi na postamentima na Korzu, postavlja se i izložba akvarela Dragutina Kiš u Galeriji Bruketa 2, Strossmayerova 1 u Rijeci, pored Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Dragutin Kiš (Našice, 18.10.1924. – Zagreb, 24.12.2010.), pejzažni arhitekt, radio je u kao voditelj „Centra za pejzaž“ u  Urbanističkom institutu Hrvatske. Samostalno i u stručnim timovima radio je na brojnim programima, studijama i projektima za prostorne planove, tipologiju krajolika, uređenje pejzaža prirodnog okoliša, javnih parkovnih površina, javnih gradskih prostora, turističkih lokaliteta i obiteljskih gospodarstava. Kao svestran umjetnik i inženjer pokrenuo je brojne inicijative kojima se promiče perivojna arhitektura, zaštita prirodne i kulturne baštine, te zaštita prirodnog okoliša.

Kada?

19.10.2020.
11:00

Kalendar događanja