U četvrtak, 10. rujna, u 10.30 sati, podizanjem Olimpijske zastave ispred Gradske vijećnice Grada Rijeke, Korzo 16, započet će obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana.

Hrvatski olimpijski dan održavat će se na Korzu do 12.00 sati. Građanima će na punktovima, uz demonstriranje sportova, predstaviti 19 riječkih sportskih klubova te djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova koji će također imati svoj punkt.

Olimpijsku zastavu će podići Marin Lovrović, član Kluba Olimpijaca grada Rijeke, u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Rijeke Nikole Ivaniša i Marine Medarić, zamjenice župana Primorsko-goranske županije.

Hrvatski olimpijski dan (HOD) je nacionalna sportska manifestacija koja se održava 10. rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora koji ove godine slavi 26. godišnjicu postojanja, a cilj mu je potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade.

Program obilježavanja HOD-a u Rijeci organizira Riječki sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportova Primorsko – goranske županije.

Manifestacija se održava uz poštivanje svih preventivnih epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Mole se posjetitelji da se pridržavaju mjera držanja fizičke distance i nošenja zaštitnih maski.

Kada?

10.09.2020.
10:30

Kalendar događanja