„Fiume Fantastika: Fenomeni grada“, izložba koja je u drugoj polovici 2020. godine polučila sjajan uspjeh i koju je pogledalo više od 7 tisuća posjetitelja, ponovno otvara svoja vrata u zgradi Exporta na riječkoj Delti.

„Fiume Fantastika“ je središnja izložba programskog pravca Slatko i slano, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, a zasnovana je na recentnim istraživanjima DeltaLaba – Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam pri Sveučilištu u Rijeci, izložba tematski prati zadnjih stotinu i pedeset godina urbane povijesti Rijeke tijekom koje grad doživljava radikalan rast i postaje globalno prometno i industrijsko središte.

Tijekom održavanja izložbe ponovno će biti organizirana i besplatna stručna vodstva izložbom. Usto, izložba je obogaćena i uputama za djecu za istraživanje izložbe, koje sva zainteresirana djeca i roditelji mogu pronaći na recepciji Exporta.

Ulaznice i radno vrijeme

Radno vrijeme Exporta u travnju 2021. je četvrtkom i petkom od 15.00 do 20.00 sati, a subotom i nedjeljom između 11.00 i 20.00 sati.

Pojedinačna cijena ulaznice za izložbu „Fiume Fantastika: Fenomeni grada“ je 30 kuna.

Ulaz je slobodan za djecu do 7 godina, te nezaposlene i umirovljenike, uz predočenje važećih dokumenata. Djeca i mladi do 18 godina, studenti, zaposlenici Sveučilišta u Rijeci te članovi umjetničkih i arhitektonskih strukovnih udruga i organizacija, uz predočenje važećih dokumenata, ostvaruju popust od 50% na pojedinačnu ulaznicu.

Kada?

01.04.2021. – 30.04.2021.
15:00