U sklopu ovogodišnjeg festivala za djecu Tobogan, što se u Rijeci održava od 24. lipnja do 7. srpnja, u Dječjoj kući održat će se projekcija filma “LUKA”.

Vrijeme održavanja: 27. 6. u 18 sati
Dob: od 7 godina
(naziv izvornika): Luca
Žanr: obiteljski/komedija/avantura
Trajanje:  100 min
Informacija o jeziku: film je sinkroniziran na hrvatski jezik
Mjesto održavanja: Dječja kuća (dvorana)
Organizator: Art-kino
Cijena ulaznice: 20,00 kuna

Ekipa iz studija Pixar donosi nam na velike ekrane još jedno vrhunsko ostvarenje animacije. Prava priča za ljetne mjesece i sve ljubitelje dobrih priča, avanture i  talijanske kulture.

Slikoviti obalni gradić talijanske rivijere idealno je mjesto za doživljaj nezaboravnog ljeta – upravo ovdje dječak Luka svoje vrijeme provodi u okruženju koje bi mogao samo poželjeti. Savršeni dani ispunjeni hrpama sladoleda i ukusne mediteranske hrane, te beskrajnim vožnjama skuterom uz more, ubrzo će postati još uzbudljiviji. Upoznavši Alberta, svog novog najboljeg prijatelja, Luka ubrzo dobiva ravnopravno društvo za zajedničko uživanje u svim pustolovinama. No, njihovoj beskrajnoj zabavi prijeti duboko čuvana tajna – Luka i Albert zapravo su morska bića iz jednog posve drugog svijeta koji se skriva tik ispod plavetnila morske površine. Luka je najnovije animirano ostvarenje znamenitog Pixar studija iz kojeg je dosad izašlo preko dvadeset dugometražnih animiranih filmova koji uvijek iznova svojom tehnikom te maštovitim i originalnim pričama pomiču granice u svijetu animacije.

Režija: Enrico Casarosa
Scenarij: Jesse Andrews, Mike Jones
Uloge (glasovi): Bartol Rajčić, Marko Ožbolt, Lola Juran, Marko Petrić, Mirela Brekalo Popović
Produkcija: Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures
Distribucija: Blitz

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Peto izdanje festivala

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo peto izdanje manifestacije. Nastao je u sklopu razvoja programskog pravca Dječja kuća kao dio aktivnosti programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Organizatori Tobogana su gradske ustanove u kulturi Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, programski partneri na razvoju Dječje kuće.

Kada?

27.06.2021.
18:00