U sklopu ovogodišnjeg festivala za djecu Tobogan, što se u Rijeci održava od 24. lipnja do 7. srpnja, u dvorištu Dječje kuće održat će se vikend radionica koja spaja likovnu umjetnost, arhitekturu i kostimografiju “Kostimografija grada”.

Vrijeme održavanja: subota 26. 6. i nedjelja 27. 6. / 10 – 14 sati
Dob: 9 – 12
Organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnosti
Mjesto održavanja: Dječja kuća (kontejner)
Voditeljica: umjetnica Lana Stojićević
Broj sudionika po grupi: 10

Izradite svoju kuću, ne bilo kakvu kuću, nego kostim – kuću koju ćete obući i s ostalim kreativcima tako osmisliti neki svoj novi grad.

Na vikend radionici “Kostimografija grada” polaznike očekuje izrada kostima od kartona u obliku raznolike arhitekture. Osmišljavat će svoje kuće, zgrade ili nebodere i tako imaginarno sudjelovati u oblikovanju javnog prostora. Ovo će biti odlična prilika da se upoznaju i s osnovnim pojmovima urbanizma, a odjeveni u svoje kostime-kuće zajedno će izgraditi svoj novi grad. U svemu će ih voditi Lana Stojićević, mlada je šibenska multimedijalna umjetnica, koja se u svom radu često bavi odnosom arhitekture, društva i urbanizma.

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca: http://bit.ly/Kostimografija_grada

Peto izdanje festivala

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo peto izdanje manifestacije. Nastao je u sklopu razvoja programskog pravca Dječja kuća kao dio aktivnosti programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Organizatori Tobogana su gradske ustanove u kulturi Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, programski partneri na razvoju Dječje kuće.

Kada?

26.06.2021. – 27.06.2021.
10:00