U sklopu ovogodišnjeg festivala za djecu Tobogan, što se u Rijeci održava od 24. lipnja do 7. srpnja u Dječjoj kući, održat će se filmska projekcijaCalamity”.

Vrijeme održavanja: 4. 7. 2021. u 19 sati
Dob: od 8 godina
(naziv izvornika): Calamity – une enfance de Martha Jane Cannary
Žanr: obiteljski/avantura
Trajanje:  100 min
Informacija o jeziku: Film se prikazuje s podnaslovima na hrvatskom jeziku
Mjesto održavanja: Dvorana Dječje kuće
Organizator: Art-kino
Cijena ulaznice: 20,00 kuna 

U suradnji s Animafestom u dvorani Dječje kuće svi će ljubitelji priča s Divljeg zapada imati priliku saznati kako je  Martha Jane Cannery postala legendarna Calamity Jane. 

Godina 1863, Sjedinjene Američke Države. Dvanaestogodišnja Martha Jane i njezina obitelj kreću na zapad velikim natkrivenim kolima u potrazi za boljim životom. Kada se otac Marthe Jane ozlijedi u ozbiljnoj nesreći, ona preuzme brigu o braći i sestrama i nauči voziti obiteljska kola. Nikada još nije osjećala takvu slobodu. Krajnje praktična i odvažna, Martha Jane počne se odijevati kao dečko i postaje sve problematičnija za zajednicu zbog svoje hrabrosti bez dlake na jeziku. Kada je vođa konvoja nepravedno optuži za krađu, ona bježi kako bi dokazala svoju nevinost. U divljini otkriva sebe i svijet koji je obilježi te potvrđuje svoju jedinstvenu ličnost… otkrivajući mitsku i pomalo tajanstvenu Calamity Jane.

Animirani film Calamity prikazan je na mnogobrojnim svjetskim festivalima diljem svijeta i pritom osvojio pregršt nagrada. Režiju potpisuje vrsni filmaš Rémi Chayéa čiji smo animatorski rad mogli prethodno pogledati u Tajni Kellsa, Slici i Kerity, kuća bajki. Film se prikazuje u suradnji s Animafestom Zagreb.

Režija: Rémi Chayé
Scenarij: Rémi Chayé, Sandra Tosello, Fabrice de Costil
Produkcija: Maybe Movies, Nørlum
Trajanje: 82 min
Film se prikazuje s podnaslovima na hrvatskom jeziku

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Peto izdanje festivala

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo peto izdanje manifestacije. Nastao je u sklopu razvoja programskog pravca Dječja kuća kao dio aktivnosti programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Organizatori Tobogana su gradske ustanove u kulturi Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, programski partneri na razvoju Dječje kuće.

Kada?

04.07.2021.
19:00

Kalendar događanja

Razgovor
 • 22.09.
 • (19:00)

Bik Van der Pol / umjetnička rezidencija i artist talk

Razgovor s umjetničkim dvojcem Bik Van der Pol o njihovoj umjetničkoj praksi i dojmovima o Rijeci ...

Detaljnije

Izložba
 • 22.09. – 07.10.
 • (19:00)

Izložba “Glowing Globe: Artificial Art Alienated” u Kortilu

Izložba će predstaviti različite pozicije u medijskoj umjetnosti, propitivanje, eksperimentiranje i promišljanje fenomena umjetne inteligencije u velikom broju umjetničkih radova....

Detaljnije

Razgovor
 • 23.09.
 • (20:00)

Adaptacija. Čitanje filma #3: Ivan Salaj i “Osmi povjerenik”

U Art-kinu gostuje redatelj Ivan Salaj povodom prikazivanja njegove hit komične drame Osmi povjerenik, nastale prema istoimenom predlošku Renata Baretića...

Detaljnije

Književni susret
 • 23.09.
 • (19:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Jasen Boko u Omišlju (s naftnim terminalom u pozadini)

Gradska knjižnica Rijeka najavljuje druženje s Jasenom Bokom, poznatim hrvatskim putopiscem i dramaturgom...

Detaljnije

Predstava
 • 23.09.
 • (20:00)

Komedija “Jel’ tako, Zorane?” dolazi nasmijati Riječane

Kazalište Moruzgva ponovno gostuje u Rijeci, ovoga puta sa svojom najnovijom predstavom nastalom u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika...

Detaljnije

Izložba
 • 25.09. – 15.10.
 • (00:00)

“Južna sazviježđa: poetike nesvrstanih” u Galeriji Filodrammatica

Izložba skupine autora u sklopu šesnaestog izdanja interdisciplinarnog festivala "Moje, tvoje, naše" ove godine posvećenog temi Pokreta nesvrstanih....

Detaljnije