U srijedu 3. lipnja u 18 i 30 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka u sklopu programa Poslovnog kutka bit će održano predavanje Famozni 5G: prilike, šanse, opasnosti” Damira Medveda te otvorenu formu pitanja i odgovora.

Što je istina? Tko u toj priči pretjeruje? Što je zapravo 5G? Koje su njegove mogućnosti? Što izaziva sporove?

Kao i uvijek kada su pred nama teška tehnološka pitanja Gradska knjižnica Rijeka u pomoć zove Damira Medveda, stručnjaka upravo za nove tehnologije. Medved je zadužen za razvoj poslovanja Ericssona Nikole Tesle u novim poslovnim područjima poput primjena novih tehnologija (AI / 5G) za proizvode i usluge u domeni pametnih gradova/otoka/regija. Koordinira i razvojne aktivnosti u Centru kompetencija za pametne gradove u Rijeci, gdje je težište projekata upravo testiranje novih tehnologija u suradnji s građanima, gradskom upravom i komunalnim poduzećima. Aktivan je i u NGO sektoru gdje vodi Društvo “Bez granica” na realizaciji programa u Zavičajnom muzeju Drenove – kulturnom centru baziranom na najnovijim tehnologijama.

Nakon kratkog predavanja, predavač će odgovarati na pitanja prisutnih te će se veći dio susreta odigrati u formi pitanja i odgovora te rasprave jer želja je kroz demokratičnu formu svim zainteresiranima pustiti prostor za pitanje i razjašnjavanje prisutnih dilema.

Broj sudionika je zbog broja mjesta ograničen te je sudjelovanje potrebno prijaviti na mail poslovni.kutak@gkri.hr.

Kada?

03.06.2020.
18:30

Kalendar događanja