U organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, u srpnju, provodi edukativne likovne radionice u galeriji Juraj Klović, Verdijeva 19 b. Održati će se četiri radionice, a svaka će trajati od srijede od petka u jutarnjim terminima. Radi se u malim grupama sukladno preporukama Civilnog stožera i u skladu s epidemiološkim mjerama zaštite.

Voditeljica prvog programa biti će Sandra Ban, a radionica pod nazivom #RE – CREATIVITY  trajati će tri dana od srijede, 8. srpnja do petka, 10. srpnja u vremenu od 10, 30 do 12 sati.

 

Opis radionice umjetnice Sandre Ban

Svi materijali potiču iz zemlje te se ista predstavlja kao prijatelja koji prihvaća i podupire, kako mentalno tako i emotivno, razvoj pojedinca prema uvijek istom starom poznatom elementu kroz novi pristup zajedničkog razvoja i oblikovanja.

Vođeno zajedničko druženje uz individualni rad te  kompoziciju i izradu kolektivnog rada sa  različitim medijima. Pokušat ćemo realizirati nakite i/ili instalacije od komadića drva/ kamena / papira/ gline.  Raditi ćemo prvo na primitivan i tradicijski način. Zatim ćemo izrađeno oživiti bojama, osmisliti mini scenu koju možemo digitalno snimati i slikati, dodati ćemo ritam i unijeti glazbu. U interakciji s jednostavnim alatkama pokušati ćemo rukama od običnog materijala napraviti predmet koji ima svoju estetiku i funkciju.

Digitalna današnjica postala je svakodnevna potreba našeg vremena i društva. Dokumentiranje radionica i digitalne obrade biti će dozvoljene ukoliko većina djece budu osjetile potrebu te imale na raspolaganju smartphone.

Kreativnost  kroz zajednički rad je poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim i svjetskim kulturama, naša forma izražavanja i način da budemo ljudi. Kreativnost podrazumijeva volju i sposobnost prihvatiti i dopustiti različitost, bilo da se radi o razlikama materijalnog oblika ili razlikama o političkom uvjerenju, ili o vjerskim, rasnim ili spolnim razlikama.

Radionice za djecu su odlična platforma za formiranje mašte, kreativnosti i razvijanje vizualne inteligencije kod djece. Na radionicama će se igrati bojama, oblicima, materijalima, izrađivati predmete primijenjene umjetnosti.

Programi su besplatni, a namijenjeni su djeci osnovnoškolskog uzrasta. Broj djece je ograničen.

Sve informacije i rezervacije na telefon 051 332 494 i e-mail hdlur@ri.t-com.hr

Kada?

08.07.2020. – 10.07.2020.
10:30

Kalendar događanja