Predstava “Čelične magnolije” u HNK Ivana pl. Zajca, u režiji Renate Carole Gatice i dramaturgiji Natalije Manojlović.

Predstava je to o bezuvjetnoj ženskoj podršci, majčinskoj i prijateljskoj ljubavi kroz iskrene i dovitljive dijaloge iza kojih stoji dirljiva istinita priča u izvedbi sjajnog ženskog glumačkog ansambla, Judite Franković Brdar / Jelene Lopatić, Aleksandre Stojaković Olenjuk / Ane Marije Brđanović, Biljane Lovre, Leonore Surian Popov, Olivere Baljak, Ivne Bruck / Romine Tonković.

Autor drame i scenarija filmskoga klasika “Čelične magnolije” (Steel Magnolias) iz 1989. Robert Harling suočavajući se sa sestrinom smrću riječima je portretirao njezin vedar duh i život. Šest posve različitih žena, različitih generacija i snažnog karaktera u frizerskome salonu kroz humor i prijateljsku srdačnost bezrezervno iskreno progovaraju i o najtežim temama.

Drama je prvi put postavljena u Off-Broadway produkciji 1987. godine, odigrano je u tri godine 1126 predstava. Toliki uspjeh vodio je do ekspresnog interesa za otkup prava za film. Harling je bio iz Natchitochesa u kojem se i odvija priča i gdje je snimljen film 1989. u režiji Herberta Rossa, prema Harlingovom scenariju, u koji je između ostalih dodao i muške likove. U filmu su igrale slavne Sally Field, Dolly Parton, Shirley MacLaine, Daryl Hannah, Olimpia Dukakis, te Julia Roberts kojoj je uloga Shelby donijela prvu nominaciju za Oscara.

Nakon premijerne izvedbe, 8. svibnja, reprize predstave su na rasporedu HNK Ivana pl. Zajca 15., 17., 18., 27., 28. i 29. svibnja.

Kada?

07.05.2021. – 29.05.2021.
19:30