Bruno Mičetić, koji je do sada objavio sedam studijskih albuma u različitim postavama, koncert će održati u utorak, 6. srpnja, u Beach Baru Morski prasac na Kantridi. Početak koncerta zakazan je za 21 sat.

Nakon posljednjeg live stream koncerta u Nacionalnom parku Risnjak, te nastupa na Jazz Timeu, na Štikli će nastupiti sa svojim kolegama Tončijem Grabušićem i Damjanom Grbcem, s kojim će izvoditi jazz standarde.

– Jedva čekam zasvirati sa svojim kolegama s kojima nisam svirao već dugo vremena. S Damijanom sam praktički odrastao i stasao u glazbenika kojeg danas znate, nema gdje nismo svirali tokom niza godina. S Tončijem mi je uvijek velika čast svirati jer mi je on doslovno legenda na ovim prostorima. S njim sam svaki put imao odlične gigove, koji su imali posebnu energiju. Njegovo iskustvo i znanje su neprocjenjivi, rekao je Bruno Mičeetić uoči koncerta na Morskom prascu.

Štikla, ili u prijevodu, šumovi, tonovi, improvizacija, kreativnost, logika i apstrakcija, jedinstveni je festival, zahvaljujući kojemu su ljubitelji jazza na plažama na Kantridi minulih godina već imali prilike vidjeti i poslušati brojne domaće i strane vrhunske glazbenike. Iznimka neće biti niti ova godina, kada Štiklom rukovodi Vladimir Matošević.

Matošević je organizator programa Jazz petkom na Zametu, koji ove godine slavi šest godina postojanja i u sklopu kojeg su nastupili najveći hrvatski, a i neki strani jazz glazbenici. Također, već 18 godina sudjeluje u organizaciji Liburnija Jazz festivala zajedno s našim proslavljenim glazbenikom Elvisom Stanićem, a od ove godine prvi put je i u organizaciji festivala Štikla.

Koncert Bruno Mičetić tria bit će neslužbeno otvaranje Ljeta na Kantridi 2021., službeno otvaranje uslijedit će koncertom hrvatske jazz dive Zdenke Kovačiček i njezinog Greenhouse Blues Banda, što je na rasporedu 8. srpnja na Morskom prascu.

Kada?

06.07.2021.
21:00

Kalendar događanja

Razgovor
 • 22.09.
 • (19:00)

Bik Van der Pol / umjetnička rezidencija i artist talk

Razgovor s umjetničkim dvojcem Bik Van der Pol o njihovoj umjetničkoj praksi i dojmovima o Rijeci ...

Detaljnije

Izložba
 • 22.09. – 07.10.
 • (19:00)

Izložba “Glowing Globe: Artificial Art Alienated” u Kortilu

Izložba će predstaviti različite pozicije u medijskoj umjetnosti, propitivanje, eksperimentiranje i promišljanje fenomena umjetne inteligencije u velikom broju umjetničkih radova....

Detaljnije

Razgovor
 • 23.09.
 • (20:00)

Adaptacija. Čitanje filma #3: Ivan Salaj i “Osmi povjerenik”

U Art-kinu gostuje redatelj Ivan Salaj povodom prikazivanja njegove hit komične drame Osmi povjerenik, nastale prema istoimenom predlošku Renata Baretića...

Detaljnije

Književni susret
 • 23.09.
 • (19:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Jasen Boko u Omišlju (s naftnim terminalom u pozadini)

Gradska knjižnica Rijeka najavljuje druženje s Jasenom Bokom, poznatim hrvatskim putopiscem i dramaturgom...

Detaljnije

Predstava
 • 23.09.
 • (20:00)

Komedija “Jel’ tako, Zorane?” dolazi nasmijati Riječane

Kazalište Moruzgva ponovno gostuje u Rijeci, ovoga puta sa svojom najnovijom predstavom nastalom u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika...

Detaljnije

Izložba
 • 25.09. – 15.10.
 • (00:00)

“Južna sazviježđa: poetike nesvrstanih” u Galeriji Filodrammatica

Izložba skupine autora u sklopu šesnaestog izdanja interdisciplinarnog festivala "Moje, tvoje, naše" ove godine posvećenog temi Pokreta nesvrstanih....

Detaljnije