U sklopu Tjedna dobre dječje knjige Gradske knjižnice Rijeka u utorak, 20. travnja,  u 18 sati na Zoom platformi odvijat će se razgovor s autoricom Silvijom Šesto.

Razgovor je namijenjen školarcima, a za sudjelovanje se potrebno prijaviti na: prijave.programi@gkri.hr

Silvija Šesto naša je davna podržavateljica i draga gošća Gradske knjižnice Rijeka. I za nju, kao i za većinu ostalih gostiju, možemo upotrijebiti epitete svestrana i kreativna.

Za djecu i mlade objavila je romane VandaDebelaTko je ubio pašteticuZezomljaniDjevacPa to je ljubavLeon Napoleon, zbirku priča Ružičasta sanjaricaTinuninu, (nagrada „Grigor Vitez“), igrokaze Pričalica X, bajke Jučerdanasputra, te serijal priča Bum Tomica 1, 2, 3 i 4. te slikovnice Deveta ovčica i Palac Sim i palac Tam.

Pet njezinih naslova za djecu uvršteno je u lektiru. Roman Debela dobio je nagradu „Ivana Brlić Mažuranić“ i stavljen je na Časnu listu IBBY-a. Za “Bum Tomicu” dobila je “Malog Marulića” za tekst, a 2010. i “Malog Marulića” za tekst drame za djecu “Duboko more ili kako smo sve pobroćkali”. 2011. „Malim Marulićem“ nagrađen joj je i tekst „Gospodin Mrak i tri bijela šeširića“.

Šesto je uvijek za 600!

Kada?

20.04.2021.
18:00