Popratna radionica naziva „Geološka prošlost Zemlje u 365 dana“ osmišljena je kao intuitivan način predočavanja starosti planete kroz kalendar i duljinu užeta. 4.54 milijardi godina sažeto je u jednu kalendarsku godinu, a konop duljine 46 metara služi kao svojevrsna vremenska crta i alat vizualizacije inače neshvatljive količine vremena.

Od svih upečatljivih informacija, ističe se činjenica da je, gledano u terminima duljine užeta, čovječanstvo u svojih „dva milimetara“ postojanja imalo zadivljujuće destruktivan utjecaj na okoliš i bioraznolikost planete.

„Raznolikost je bitna“, izložba informativnih plakata postavljena na Titovom trgu, u suorganizaciji Grada Rijeke, krasit će prostor ispred hotela Continental do 10. svibnja. Izložbene panoe sačinjavaju palete i reciklirani otpad, a sami plakati, uz ilustracije, odgovaraju na pitanja o posebnostima određenih životinjskih vrsti, stanju bioraznolikosti Jadranskog mora te o koracima koji se mogu poduzeti da bi se očuvala raznovrsnost biosfere Zemlje.