Riječki zeleni tjedan odvijao se u sklopu manifestacije EUbGreen Week koju su obilježavali gradovi diljem Europe. EU Green Week inicijativa je Europske komisije tijekom koje se istražuju načini na koje EU može pomoći gradovima da postanu bolja mjesta za život i rad.

Ovogodišnja tema je „Enviromental Implementation“ odnosno okolišne politike i zakoni, a moto je „Preuzmi inicijativu!“.  Što su okolišne politike uspjele postići, koji su njihovi pozitivni učinci, pronađena pozitivna rješenja i prakse, te ostali primjeri i akcije kojima se pridonijelo podizanju svijesti i promjenama na polju zaštite okoliša.

Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke nastojao je i ove godine u organizaciji događanja Riječkog zelenog tjedna uključiti aktere koji se na različite načine  na različitim razinama bave provedbom okolišnih politika, tj. upravna tijela grada i županije, muzejsko – znanstvene institucije, tvrtke, udruge građana, građane i pojedince koji se svojim programima rada na vrlo konkretan način bave temama očuvanja okoliša, uređenjem njegovog stanja, te edukacijama građana.

Novopostavljena izložba govori o održanim predavanjima, prezentacijama, radionicama, eko akciji i drugim aktivnostima osmišljenim s idejom da se promovira svijest o očuvanju okoliša, očuvanju bioraznolikosti
riječke flore i faune te zadržavanja i povećanja opće kvalitete života.

Izložbu možete pogledati do 27. svibnja.