Izložba riječkog umjetnika Maura Stipanova “Jungla života” otvorena je ovog utorka u Galeriji Kortil. Neobičan postav, koji prekriva puna dva zida galerije šarolika je interpretacija života, uz čak 300 slika portreta i motiva do kojih je umjetnik došao istražujući filozofiju Darwinove teorije evolucije.

Mauro Stipanov izlagao je u Galeriji Kortil 2016. godine izložbu pod nazivom “Introspekcija”. Izložba je problematizirala smrtnost i prolaznost kroz posvetu talijanskom pjesniku, esejisti i filozofu Giacomu Leopardiju (1798. – 1837.) te preko 400 izloženih slika lubanja postavljenih na zidove galerije od poda do stropa.

Nova izložba u Kortilu, s novim radovima motiviranim životom, štoviše njegovom raznolikošću i bogatstvom viđenog u prirodi, stoga u svom kontrastu čini svojevrsnu cjelinu s ranijom “Introspekcijom”. Također s neuobičajeno velikim brojem slika, ispunio je galeriju portretima, motivima iz prirode i autoportretima. U tekstu kataloga autor izdvaja dvije misli Emanuela Severina iz knjige „Moć lutanja“ objašnjavajući da je taj suvremeni filozof najviše usmjerio njegovo razmišljanje i utjecao na njegov rad u posljednjih petnaestak godina.

Izložba se može pogledati do 6. ožujka radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.