U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke potpisan je Ugovor o nastavku poslovne suradnje na provedbi uključivanja željeznice u sustav javnog gradsko-prigradskog prijevoza Grada Rijeke.

U sklopu projekta integriranog putničkog prijevoza vlakovima HŽ Putničkog prijevoza i autobusima Autotroleja i tijekom 2021. godine nastavlja se suradnja kojom korisnici željezničkog i autobusnog prijevoza u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Rijeke mogu koristiti jedinstvenu putnu kartu koja omogućava vožnju autobusom i vlakom.

Riječ je o mjesečnim i pojedinačnim kartama KD Autotrolej s kojima je, bez dodatne nadoplate, moguć i prijevoz vlakom, odnosno, svi korisnici mjesečnih pokaznih karata,  korisnici godišnjih radničkih i 65+ karata te korisnici popularnih cvikalica, imaju mogućnost do željenog odredišta doći i vlakom.

Gradonačelnik Obersnel izrazio zadovoljstvo nastavkom suradnje

Gradonačelnik Obersnel izrazio zadovoljstvo nastavkom suradnje

Cilj nastavka suradnje u sklopu projekta integriranog putničkog prijevoza vlakovima HŽ Putničkog prijevoza i autobusima Autotroleja je potaknuti povećanje broja putovanja javnim prijevozom, te posljedično smanjiti broj osobnih automobila na cestama, povećati sigurnost u cestovnom prometu i doprinijeti smanjenju ispušnih plinova.

Ugovor o nastavku poslovne suradnje potpisali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić, načelnik Općine Matulji Mario Ćiković, direktor Komunalnog društva Autotrolej d.o.o. Alberto Kontuš te predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz d.o.o Željko Ukić.

Potpuna integracija prijevoza nakon izgradnje drugog kolosijeka

Potpuna implementacija sustava integriranog putničkog prijevoza očekuje se nakon izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge od Škrljeva do Jurdana.

Gradonačelnik Rijeke Obersnel istaknuo je kako bi se, prema informacijama s kojima raspolaže, već početkom iduće godine mogao očekivati natječaj za izvođača radova i početak radova na izgradnji drugog kolosijeka.
„Kroz ovaj projekt koji je definiran kroz Generalni urbanistički plan Grada Rijeke još od 2003. godine predviđeno je 15 stanica za vlak na području Rijeke od Kantride do Svetkog Kuzma. Njegovom realizacijom željeznicom će se moći koristiti građani Rijeke koji žive u neposrednoj blizini pruge, a to su stanovnici velikih mjesnih odbora, poput Kantride, Krnjeva, samog centra grada, Pećina, Vežice, pa do Svetkog Kuzma“, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz Ukić najavio je kako se već nakon 15. srpnja očekuje da bi dionicom od Jurdana do Škrljeva trebao prometovati novi niskopodni vlak.

Potpisan ugovor o nastavku suradnje u sklopu projekta integriranog putničkog prijevoza

Potpisan ugovor o nastavku suradnje u sklopu projekta integriranog putničkog prijevoza

Nastavak projekta otvaranjem dodatnih željezničkih stajališta

Kako je kazao direktor Autotroleja Kontuš, planira se nadogradnja projekta, nešto usporena u 2020. godini zbog pandemije koronavirusa, a koja uključuje i otvaranje dodatnih željezničkih stajališta, a s ciljem povećanja broja putnika u integriranom putničkom prijevozu.

Vlak prometuje na relaciji od Permana i Jurdana na zapadu do Škrljeva na istoku, pri čemu  putnici vožnju mogu realizirati jedinstvenom kartom, koja im vrijedi i za autobus, odnosno Autotrolejovom kartom.

Vozni redovi dostupni su na mrežnim stranicama HŽ Putničkog prijevoza i Autotroleja.