vaterpolo lopta

Susret je odigran na bazenu u Gružu, a sudili su pred 1.500 gledatelja Brguljan iz Kotora i Periš iz Splita.

JUG CO: Vićan, Vranješ, Bošković 2, S. Sukno 3, Joković 2, Seman, Marković, Bušlje, I. Sukno, Dobud, Drobac, Obradović 1, Nižić, Šutalo.

JADRAN HN: Šćepanović, Sekulić, Bebić, Elez, Vukčević, Radović, Janović 2 (1), Gojković 1, Ivović 5 (1), Zloković 2, Klikovac 1, Jokić, Perčinić, Tešanović.

PETERCI: JUG CO -, JADRAN 2/2.
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: JUG CO – 10/5, JADRAN – 7/2

Premda je vodio praktički cijelu utakmicu Jug CO je na koncu ipak izgubio finale i naslov pobjednika drugog izdanja Jadranske lige pripao je Jadranu iz Herceg Novog.

U posljednju dionicu Jug je ušao s dva gola prednosti (7:5), a u zadnjoj dionici imao je i dvije čiste prilike s igračem više za vodstvo od tri razlike. No, sve je uspio prosuti.

Jug je prednost izgradio sjajnom realizacijom igrača više (6/6), te odličnim obranama Frane Vićana. No, u posljednjoj četvrtini probudio se i suparnički vratar Ščepanović, a Jugova realizacija s igračem više je počela padati. U tim trenucima goste je vukao Aleksandar Ivović koji je zabio ukupno pet golova, pri čemu četiri uzastopce.

U produžetku je Jadran HN u potpunosti preokrenuo rezultat i kada je koncem prvog produžetka došao do dva gola više (10:8) bilo je jasno kako je pitanje pobjednika odlučeno. Do konca utakmice gosti su zabili još jedan gol.

Zanimljivo, Jug CO je ove sezone u Jadranskoj ligi ubilježio samo dva poraza i to oba identičnim rezultatom od Jadrana. Večeras u Gružu, te u regularnom dijelu natjecanja u Herceg Novom.

Jug CO idućeg vikenda očekuju nastup na Final Fouru Eurolige, a u polufinalu će igrati protiv prvaka Europe Primoraca iz Kotora.

(Hina)

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.06. – 09.07.
 • (19:00)

Putujuća izložba fotografija “Tokyo Before / After” u Kortilu

Izložba predstavlja profil Tokija kroz umjetnost fotografije, pri čemu se prizori iz 1930/1940-ih izlažu kao suprotnost onima nastalima nakon 2010. godine...

Detaljnije

Film
 • 06.07.
 • (21:00)

Dokumentarni filmovi u Društvenom centru Drenova

U sklopu manifestacije Ljeto na Drenovi u srijedu 6. srpnja u 21 sat u dvorištu Društvenog centra Drenova na adresi Drenovski put 138a, u suradnji s LFF-om možete pogledati dva kratkometražna dokumentarna filma....

Detaljnije

Književni susret
 • 07.07.
 • (20:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Dino Pešut u pothodniku ispod autoceste na Krnjevu

U četvrtak 7. srpnja u 20 sati u pothodniku na Krnjevu koji prolazi ispred autoceste, a u kojeg se ulazi iz Medovićeve ulice održat se novi susret iz ciklusa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka....

Detaljnije

Festival
 • 07.07.
 • (21:00)

Lela Kaplowitz Trio stiže na Festival Štikla

Cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom Lela Kaplowitz je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem sv...

Detaljnije

Koncert
 • 07.07. – 08.07.
 • (20:00)

LET 3 otvara Riječku zvečku

Veliko otvaranje festivala Riječka zvečka uz neprikosnovene vladare koncertnih pozornica - riječki Let 3...

Detaljnije

Koncert
 • 12.07.
 • (20:00)

Kultur Shock u Rijeci!

Atipični i politički bezobrazni sa sevdahom, punkom i rockom u savršenoj kombinaciji, u Rijeku dolaze nabrijani da bi vas ”kulturno šokirali”!...

Detaljnije