Uoči Međunarodnog dana biološke raznolikosti, Javna ustanova „Priroda“ i Primorsko-goranska županija organizirali su izložbu „Velike zvijeri“ koja će se moći razgledati od 18. do 25. svibnja na riječkom Korzu. Na dvadeset izložbenih panela prikazani su smeđi medvjed, sivi vuk i euroazijski ris.

Autori fotografija su Siniša Abramović, Romeo Mance, Marko Matešić i Željko Stipeć, a za ilustracije je zaslužna Korina Hunjak.

„Gorski kotar, uz brojna zaštićena područja, u cijelosti je obuhvaćen i ekološkom mrežom Natura 2000. Medvjed, vuk i ris koji žive u goranskim šuma, iznimno su prirodno bogatstvo i pokazatelj očuvanosti ekosustava. Naša je obveza sačuvati ih za budućnost te educirati najmlađe o važnosti njihova opstanka i uloge u prirodi. Velike zvijeri iznimno danas stanuju na riječkom Korzu, a sustavnom brigom o prirodi, čuvamo goranske šume, njihov dom“, rekao je župan Zlatko Komadina te dodao kako vjeruje da će novoizgrađeni Centar za posjetitelje “Velike zvijeri“ u Staroj Sušici ubrzo otvoriti svoja vrata posjetiteljima.

Otvorenju izložbe prisustvovao je i zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović.

Za više informacija o Centru možete posjetiti stranicu: www.centar-velikezvijeri.eu.

(Foto: Primorsko-goranska županija)