U sklopu tradicionalne manifestacije Dani slovačke kulture koju u Rijeci 21. put organizira Matica slovačka Rijeka na Trgu 111. brigade HV-a u Rijeci otvorena je izložba slovačkih folklornih dodataka iz regije Žilina autora Anke i Juraja Kulicha i slovačkog puhačkog instrumenta.

Otvoreni 21. Dani slovačke kulture u Rijeci

Postavljena je i izložba slovačkog veleposlanstva “Bogatstvo u raznolikosti “o slovačkim povijesnim i suvremenim postignućima, predstavljena ponuda slovačkih specijaliteta, uz nastup folklorne skupine Slovenka i solo na gitari Marie Šikić.

U ime domaćina, Matice slovačke Rijeka, prisutne je pozdravila predstavnica slovačke nacionalne manjine u PGŽ-u Miroslava Gržinić. U pozdravnim obraćanjima pridružili su joj se Zdenko Galbavý u ime veleposlanstva Slovačke Republike, pročelnik Ureda županije Goran Petrc u ime Primorsko-goranske županije, i Helena Semion-Tatić, ravnateljica Direkcije programa Odjela za kulturu u ime Grada Rijeke.

Otvoreni 21. Dani slovačke kulture u Rijeci

21.Dani slovačke kulture u Rijeci održavaju se od 17. do 19. lipnja 2021. godine pod pokroviteljstvom veleposlanstva Slovačke Republike, Savjeta za nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Jučer su položeni vijenci u more u Rijeci i Opatiji, dok sutra, 19. lipnja program seli u Kornić na otoku Krku.

(foto: www.pgz.hr)