U Galeriji Principij, u organizaciji Fotokluba Rijeka, otvorena je izložba riječkih dobitnika Nagrade za fotografiju „Tošo Dabac“. Ideju i koncept izložbe potpisuje Borislav Božić, predsjednik Fotokluba Rijeka, ujedno i jedan od dobitnika nagrade.

Petero je Riječana dobitnika ove prestižne nagrade, a oni su: Zlata Laura Mizner, 1984., Ante Škrobonja, 1989., Miljenko Marohnić, 2002., Ranko Dokmanović, 2013. i Borislav Božić, 2019.

Rijeka je od 1897. godine, od osnivanja prve fotografske sekcije pa sve do danas,  imala neku vrstu fotografske udruge – sekciju pri nekom društvu ili samostalni  klub, a posebno je poslije Drugoga svjetskog rata, preciznije šezdesetih i sedamdesetih godina, bio aktivan fotografski život kroz nekoliko fotografskih klubova i sekcija. Sve su te fotografske udruge toga doba bile na neki način usmjerene i okrenute Fotoklubu Rijeka.

„U ovoj dugoj povijesti riječke hobističke fotografije Fotoklub Rijeka bio je kohezijski element riječke fotografske scene. To vidimo iz jednostavne činjenice da su mnogi članovi raznih fotografskih sekcija i klubova obavezno bili i članovi  Fotokluba Rijeka. S vremenom su se sve te sekcije i klubovi „gasili“,  tj. prestajali s radom, jedino je Fotoklub Rijeka u kontinuitetu opstao i održao riječku hobističku fotografsku scenu“, kaže Božić, dodajući kako to i danas potvrđuje svojim i programskim i organizacijskim profilom. „Ovo kratko obrazloženje kontinuiteta i važnosti Fotokluba Rijeka potvrđuje da su samo iz takvoga organizacijskog i stvaralačkog miljea mogli nastati  i još uvijek nastaju autori s najvišim kreativnim statusom, te je to tako i s ovih petero koji su nagrađenih najvišom nagradom za fotografiju –  Nagradom „Tošo Dabac“.