Izložbom u Kortilu Mauro Stipanov zaokružuje trilogiju koju je je započeo 2016. godine. Tada je bila postavljena prva od tri izložbe posvećena temi prolaznost i smrti, a zvala se „Introspektiva – Introspettiva”. Slijedila je izložba „Jungla života – Jungla della vita” s početka 2020. godine tematski posvećena životu i njegovoj raznolikosti. Izložbom „Nebo – Cielo“ zaokružuje se cjelina kojom se ovaj umjetnik bavi proteklih nekoliko godina, a okuplja četrdesetak ulja na platnu kojima promišlja misterij neba.

Prema riječima autora, trilogija mu nije bila u planu. Tema neba prirodno se nadovezala na njegove ranije izložbe te čitanja i razmišljanja, prvenstveno o astrofizici. Sve izložene slike, a ima ih zapravo 80-ak jer je slikao i na njihovoj poleđini, nastale su u kreativnom žaru, u svega nekoliko mjeseci, od rujna do prosinca 2021. godine.

Izložba će biti otvorena do 28. veljače, a moći će se posjetiti radnim danom od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati, te subotom od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.