U sklopu 17. festivala znanosti otvorena je interaktivna izložba Inteligencija biljaka u Prirodoslovnom muzeju. Izložbu u Rijeku donosi Centar za promociju nauka iz Beograda koji već treću godinu zaredom sudjeluje na riječkim programima Festivala znanosti.

Inteligencija biljaka osmišljena je kao izložba nekoliko eksponata pomoću kojih posjetitelji mogu dobiti intuitivan uvid u sve načine na koje biljke reagiraju na svijet oko sebe. Biljke se nastoji prikazati kao organizme koji mogu percipirati svoju okolinu te se ta percepcija može u mnogim slučajevima razumjeti u odnosu na različita osjetila kod ljudi i životinja. Mnoge biljke, na primjer, reagiraju na dodir što je predočeno kroz primjer modela muholovke koja se sklapa kada ju se dotakne.

Izložba je naročito atraktivna mlađima te je organizirano nekoliko stručnih vođenja za učenike osnovnih i srednjih škola.

Izložbu imate priliku posjetiti do 11. travnja, a program Festivala znanosti se nastavlja do 13. travnja. Puni riječki program možete pronaći na web stranci festivala.