undefined

Sastanku su prisustvovali i ravnatelj Lučke uprave Rijeka Vlado Mezak, direktor Luke Rijeka d.d. Vedran Devčić, predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka Pavao Komadina te suradnici sudionika sastanka. Tema sastanka bila je realizacija projekata vezanih uz razvoj riječkog prometnog pravca.

Na sastanku je zaključeno kako se može očekivati početak izgradnje Zagrebačkog terminala u riječkog luci tijekom kolovoza ove godine. Također, potvrđen je i nastavak djelovanja oko dokapitalizacije Luke Rijeka d.d.

Isto tako, utvrđeno je i kako se provode sve potrebne aktivnosti oko izgradnje željezničkog kolosijeka za potrebe terminala Brajdica kao i terminala na Zagrebačkoj obali.  

Zaključeno je i kako Hrvatske željeznice rade na pripremi projektne dokumentacije za rekonstrukciju pruge Rijeka – Zagreb i izgradnju drugog željezničkog kolosijeka kroz Rijeku.

Bilo je riječi i o izgradnji ceste D 403 koja će spojiti zapadni dio riječke luke sa čvorom Škurinje na riječkoj zaobilaznici te je potvrđeno kako će se ta prometnica početi graditi krajem ove godine.

Tijekom boravka u Rijeci ministar Hajdaš Dončić sastao se i članovima Uprave Jadrolinije.